gezondheid

Tips voor een gezonde haarverzorging

Haarmode

Als je niet goed eet, krijgt je haar niet genoeg voedingsstoffen binnen en zal het dunner worden. Je haar is vooral kwetsbaar als je een eiwitrijk dieet volgt. Een gezond dieet voor je haar zou moeten bestaan uit eieren, noten, peulvruchten, volle granen, groenten, fruit, granen, eieren en kaas. Weet je dat ons haar en onze nagels heel snel groeien? We kunnen het een beetje sneller laten groeien door enkele handige verzorgingstips voor mensenhaar toe te passen.

Tips voor gezond haar

Kies een perfecte shampoo voor uw haartype. Als u een gevoelige huid heeft, kies dan een shampoo voor gevoelig haar. De meeste shampoos hebben vochtinbrengers en conditioners die vettigheid aanpakken. Als je droog haar hebt, kies dan een shampoo die droog haar doet glanzen en die je helpt om het kroeshaarmode te temmen. lectines, glycolzuur zijn onmisbaar om gespleten punten te verhelpen en zwak haar stevigheid te geven. Als je krullend haarmode hebt, vermijd dan shampoo met ammonium laureth sulfaat, ammonium lauryl sulfaat of natrium laureth sulfaat. Krullend haar is gevoelig voor gespleten punten, en dagelijks wassen vernietigt de natuurlijke oliën. Probeer in plaats daarvan shampoo te vermijden die dergelijke chemicaliën bevatten, en kies een shampoo die de krul versterkt en het haar laat glanzen. Gebruik, als het haar droog is, één keer per week een diepe conditioner. Verzorg uw haar altijd goed voordat u het met shampoo behandelt. Voor normaal haar, breng een leave-in conditioner aan na het wassen, als het haar fijn is, breng het aan op de punten van het haar, daarna grondig uitspoelen. Het geeft een extra glans aan uw haarmode.

Gebruik een kam met brede tanden om het haar te ontwarren. Met een kam met brede tanden kunt u het haar goed ontwarren en het is gemakkelijker te kammen als het nat is.

Eet noten om de groei te bevorderen. Noten, groen en velletjes bevatten biotine, dat het lichaam helpt om haar te laten groeien. Voedingsmiddelen met veel biotine zijn: pruimen, eigeel, spruiten, linzen en sardines.

Maak je er dik mee. Eet vooral proteïnen, die essentieel zijn voor het haar. Noten, eieren, kiemgroenten en granen zijn goede bronnen.

Gebruik haarverzorgingsproducten met de nodige voorzichtigheid. Veel van deze producten bevatten agressieve chemicaliën die het haar kunnen beschadigen. Haarconditioners zijn bijzonder schadelijk.

Gebruik haar, water en verzorgende producten om het haar te reinigen.

Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten. Kies shampoos die zacht zijn en die ingrediënten bevatten die het haar voeden en verzorgen.

Gebruik UV-bescherming. Breng altijd zonnecrème aan voordat u de zon in gaat.

Minimaliseer het gebruik van sterke shampoo.

Schep het haar, indien mogelijk. Als het haar schouderlengte of langer is, schep het haar dan eerst en gebruik dan een borstel om de klitten te verwijderen.

Lees meer

Pruiken