gezondheid

Hoe reanimeer je op de juiste manier?

Cursus reanimeren

 

Eerst moet u weten hoe u reanimatie correct uitvoert. Over het algemeen wordt gezegd dat reddingsademhalingen 100% borstcompressies en 30% reddingsademhalingen zijn. Een hartmassage van 100% als niets anders werkt is één punt. 30% is het andere punt het zou een bijna verdrinkings ongeval zijn. Het belangrijkste om te onthouden is dat je in staat moet zijn om de luchtweg vrij te maken en de gewonde persoon te redden.

Dus wat kun je specifiek doen om een leven te redden? Hier is een snelle cursus reanimatie. In een chaossituatie moet u de luchtwegen vrijmaken, controleren op tekenen van een polsslag en het slachtoffer op de zij heffen. Het kan ook zijn dat je een twee seconden durend hartlapje op de borst moet aanbrengen. U kunt ook een kleefpleister of zout water pakken en een EMT (umn 2m/100ft) of een epinefrine-injectie starten. Het kleefverband wordt aan beide zijden net onder de ribbenkast op de borstkas aangebracht. Denk eraan dat je de luchtweg moet kunnen vrijmaken om de reddingsademhaling en hartmassage effectief te laten zijn.

Onthoud dus dat de formule voor een hartmassage eenrichtings- of tweerichtingsverkeer is. Een hartmassage kan niet worden gegeven als de patiënt ademt. U kunt een ring rond de bovenste borstkas doen. Wanneer u dit doet, denk er dan aan dat u moet kunnen ademen wanneer u de compressies uitvoert. Als u uw handen niet kunt zien, laat de patiënt dan ook met het gezicht naar beneden liggen. Dan kunt u teruggaan naar het doen van hartmassage. Als een patiënt ademt, moet onmiddellijk worden begonnen met cardiopulmonale reanimatie (CPR). Om de patiënt kunstmatige ademhaling te geven moet u onmiddellijk stoppen met de hartmassage en de luchtweg van het slachtoffer openen.

Om een leven te redden, moet je snel zijn. Reanimatie moet onmiddellijk worden uitgevoerd om hersenbeschadiging of blijvende bewusteloosheid te voorkomen. Het slachtoffer moet onmiddellijk naar een veilige plaats worden gebracht. Als het slachtoffer probeert zijn armen te bewegen, raad ik u aan een kleefverband rond zijn borst aan te brengen. U kunt ook ringen om zijn benen doen. Dit zal een goed immobiliserend effect hebben op de armen en benen. Reanimatie moet om 5 redenen worden uitgevoerd.

– Om te voorkomen dat het slachtoffer stikt.

– Om te voorkomen dat het slachtoffer gaat bloeden.

– Om het leven van het slachtoffer te redden.

– Om de benodigde vloeistoffen te verkrijgen.

Deze redenen moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd, voordat de noodsituatie arriveert. Reanimatie moet worden toegediend om 5 redenen. Redenen nummer 1 en 3 mogen opnieuw worden toegepast, maar moeten telkens worden vermeld. Bijvoorbeeld, als het slachtoffer een bejaarde is, dan moet hij bij elke 15 hartmassage hartmassage krijgen.

Elke minuut die verstrijkt voor de reanimatie geeft de maag de kans om op te zwellen en geeft het hart de kans om de loop over te nemen. Dit proces verhoogt de bloedcirculatie in de longen van het slachtoffer, die het slachtoffer zijn laatste adem zal doen uitblazen.

U kunt ook externe hartmassage krijgen door middel van een werktuig, als er niemand in de buurt is. Leg het slachtoffer in een subarachnoïdale ruimte als u alleen bent. bekleed de borst van het slachtoffer met hartmassage. Om de energie te verhogen zijn er twee compressies, en na 5 minuten rust, met 2 ademhalingen.

Blijf bewegen tot de polsslag terugkomt. Dit kan één tot twee minuten duren. Controleer op leven. Als het slachtoffer niet ademt, reanimeer dan 5 minuten voordat u 112 belt.

Om de overlevingskansen te vergroten zijn er ook persoonlijke reanimatiecursussen beschikbaar. Tijdens deze cursussen worden methoden aangeleerd om de aandacht van het slachtoffer te trekken, de reddingsademhaling uit te voeren en de polsslag te controleren.

Twee dingen die in gedachten moeten worden gehouden bij het toedienen van reanimatie aan het slachtoffer is het controleren van de eigen hartslag en het toedienen van reanimatie tot er weer een polsslag is.

Lees meer

EHBO