gezondheid

Hoe houd je je kinderen gelukkig?

Gezinsondersteuning

 

Veel vrouwen met wie ik werk, vinden het moeilijk om ervoor te zorgen dat hun kinderen zich in het gezin achtergesteld of niet vergeten voelen. Soms vallen gezinnen om verschillende redenen uit elkaar. Meestal gebeurt dit wanneer de vader veranderd is, zijn steun en/of verplichtingen beperkt, of de moeder ziek is geworden. Dit komt vaker voor naarmate het kind ouder is, mogelijk tot de leeftijd van 23 jaar.

Voor veel ouders gaat hun kind drie of vier jaar naar school voordat het weer bij anderen gaat wonen. Dit is vaak onder de coping-mechanismen van financiële zekerheid.

Voor veel ouders is het moeilijk de grenzen te bepalen van welke handtekening onder het gezin moet worden gezet. Dit moet worden bepaald door de rechter en door het vaststellen van een duidelijke grens tussen gezin en zaken die belangrijk zijn geworden in het leven. Met andere woorden, wat is het “brandende vuur” voordat het groot wordt? Is er nog een plekje van harmonie, rust en ergens tussen totale eenzijdigheid en chaos een gelijkmatige werkbaarheid? Voor veel volwassenen draagt het conflict binnen het gezin bij tot een behoefte aan meer steun, maar het kan ook uw steun zijn die onder de categorie ‘nooit toestaan’ valt.

Wat als kinderen de regels veranderen? Het betrekken van kinderen bij de ouderschapsprocedure kan soms een moment zijn waarop conflicten kunnen ontstaan. Wanneer een ouder het scheidingsgedrag vertoont, is dat een sterke aanwijzing voor een passend beroep gezinsondersteuning. Het is een natuurlijke reactie op het moment dat een ouder begint af te glijden in zijn rol als verzorger en gepreoccupeerd, afstandelijk of ongeïnteresseerd begint te worden,

Hier zijn wat tips voor ouders die meer steun willen:

1. Spreek over de nauwe relaties van uw kinderen met de ouders in uw belangstelling. Vaak helpt het om te praten, zodat de ouders begrijpen dat het ruimte brengen27 net is ‘gebeurd’. Door te laten zien dat u het begrijpt, kan het een gelegenheid zijn om te bevorderen dat de dingen allebei in het belang van uw kinderen zijn. Het laatste wat u wilt is dat er nog bagage rondslingert wanneer het is opgelost.

2. Verwacht dat u veel sneller dan verwacht hulp zult krijgen als u begrijpt hoe uw kinderen denken. Houd de uitleg en communicatie in het gezin zo eenvoudig mogelijk.

3. Zeg nee omdat uw kinderen misschien de oorspronkelijke verwantschap/familielijnen in stand willen houden. Dit komt vaak voor wanneer kinderen hopen de ouderlijke relatie voort te zetten door eigendom of toestemming. Bijvoorbeeld, als een ouder wil trouwen met een herinnering, willen ze steun voor het nieuwe gezin. Dit kan een moment zijn voor uw kinderen om een paar bereidwillige ouders uit te kiezen en hen zoveel te geven als zij bereid zijn te geven. In dit geval telt meestal uw en hun goedkeuring, niet uw verlangen en wens.

4. Voor een persoon die beïnvloed kan zijn door sociale normen voor relaties, houd in gedachten dat hij misschien gewoon het model voortzet dat de broers en zussen hebben gevolgd. De realiteit is dat op sommige momenten de jaren van hechting minder belangrijk worden, want nu is het aan u om het gezin van de broers en zussen zo verenigd mogelijk te steunen in het aangezicht van een ziekte van het gezin.

5. Alle broers en zussen zullen lijden, want er is zeker een prijs die zij moeten betalen voor elke beslissing die zij nemen, of het nu gaat om de partnerkeuze in een prille relatie, het nemen van torenklassiekers of de kwestie van liefde/getrouwheid in het huwelijk. Als uw broer of zus het goedbedoelde advies echter heeft opgevolgd, dan heeft uw goede trouw en uw advies vruchten afgeworpen. Voor anderen is er echter een voorbeeld van schade aangericht, opzettelijk of toevallig, mocht u zich in deze categorie bevinden en steun willen voor uw eigen inzichten, dan moet u uw gevoelens met de betrokkene delen. Waarom zou je niet een actief rolmodel zijn? Dit is niet beschuldigend bedoeld, maar De Reis naar Ik Ben Oké Met… is een poster die, wanneer je op een cirkel blijft staan, je zal doen beseffen dat je oké bent omdat je leeft in je eigen lichaam en je een actief deel bent van deze gemeenschap.

6. Er zijn vele prachtige modellen en manieren om kinderen, jonge volwassenen en tieners die misbruikt zijn te helpen. Ik wil vijf manieren noemen.

a. Ouders blijven betrokken bij hun kind, stellen het in vraag stellen van hun beweegredenen uit of worden secundaire of primaire verzorger. Ze moeten sterke grenzen hebben van zelfzorg en zelfgroei.

b. Ouders met jonge kinderen moeten zich afzonderen en zich toeleggen op de bescherming van zichzelf tegen de schadelijke, onvoorspelbare en beschadigende energieën van hun kind. Een secundaire verzorger kan helpen door een goed voorbeeld te geven van zorg-gevende vaardigheden en een primaire verzorger met een goed rolmodel kan helpen bij de vorming van het kind. Beiden kunnen elkaar helpen hun voorraad kraan tumoren en paden naar investeren eeuwen weer aan te vullen.

c. Voor arme ouders die een kind hebben verloren, kunt u een beroep doen op uw paranormaal inzicht om de ware aard van het kind te zien.

Lees meer

Coach