Uncategorized

Het verschil tussen kraamzorg en osteopathie

Osteopathie voor baby's

 

 

Een van de meest voorkomende vragen van ouders is wanneer het veilig is om na de bevalling de normale activiteiten te hervatten. Zwangerschap kan een stressvolle tijd zijn en er komen veel nieuwe verantwoordelijkheden bij, wat de stress nog vergroot. Vijfenzestig procent van de vrouwen ervaart tijdens de zwangerschap enige vorm van weeënpijn, dus zelfs als u zich lichamelijk niet op uw best voelt, zult u zich toch misselijk voelen. De eerste weken na de bevalling trekt de weeën meestal weg. Maar als uw baby groeit, heeft hij ook extra zorg nodig. Als een baby vaginaal wordt geboren, heeft dat veel voordelen voor moeder en kind, maar als de navelstreng eenmaal is doorgeknipt, heeft de baby geen extra voordelen meer van een vaginale bevalling. De placenta levert alle nodige voedingsstoffen voor de baby en als de weeën van de baarmoeder sterk genoeg zouden zijn om een intacte bevalling op natuurlijke wijze tot stand te brengen, zou een keizersnede ook niet nodig zijn. Osteopathie voor baby's kan helpen bij het voorkomen en verhelpen van veelvoorkomende klachten. Andere factoren, zoals een lage bloedsuikerspiegel door vasten of zwangerschapsvergiftiging, kunnen ook leiden tot lange weeën en een operatie noodzakelijk maken.

Het verschil tussen osteopathie en kraamzorg

Wanneer een vrouw zwanger is, kan het lastig zijn om het verschil te zien tussen normale zwangerschapssymptomen en tekenen van een probleem. Dit geldt vooral wanneer u net begint met uw zwangerschap en u veel van dezelfde symptomen ervaart als tijdens uw pre-zwangerschap. Hetzelfde geldt voor de bevalling; aangezien veel aspecten van zwangerschap en geboorte onvoorspelbaar zijn, is er geen manier om te weten of een symptoom normaal is of niet. Helaas overkomt deze verwarring veel vrouwen. Sommige vrouwen zijn zo angstig dat ze uiteindelijk naar de dokter of een alternatieve zorgverlener gaan, gewoon omdat ze zich slecht voelen. Als een vrouw alleen op artsen vertrouwt, zal ze zich altijd een beetje misselijk voelen en zich zorgen maken.

Kraamzorg voor na de bevalling

Kraamzorg is een teambenadering van zwangerschap en geboorte. Tijdens uw zwangerschap en geboorte zult u waarschijnlijk te maken krijgen met verschillende zorgverleners. Er zijn veel verschillende rollen binnen het team en veel mensen kunnen een rol spelen in uw zorg. Deze zorg is bedoeld om u te helpen de medische zorg en ondersteuning te krijgen die u nodig hebt, vooral tijdens en na de bevalling. Ook kunt u te maken krijgen met de emotionele belasting van het ouderschap. Kraamzorg is wat u krijgt als u naar de dokter gaat voor routinematige zwangerschapszorg. Uw verloskundige of huisarts is degene die u bezoekt voor uw jaarlijkse controles, onderzoeken en om uw zwangerschap te bespreken. U kunt ook terecht bij een verloskundige (een speciaal opgeleide zorgverlener die prenatale zorg en geboorte beoefent) of een verpleegkundige verloskundige (die een master of doctorstitel in verloskunde heeft en onder leiding van een arts in een ziekenhuis of kliniek werkt).

Osteopathie voor kraamzorg

Osteopathie is een vorm van natuurgeneeskunde die zich richt op het bewegingsapparaat. Enkele van de belangrijkste interventies die op een kraamafdeling kunnen worden aangeboden zijn:

  • Houdingscorrectie – waarbij de vrouw wordt gevraagd haar houdingsgewoonten te veranderen en een rechtere houding aan te nemen. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen en de spijsvertering te verbeteren.

  • Correctie van gewoonten – Ook hier gaat het erom de houdingsgewoonten van de vrouw te veranderen, zodat zij een meer rechte, efficiënte houding aanneemt. Ook dit kan rugpijn verminderen.

  • Correctie van de wervelkolom – De wervelkolom is het belangrijkste communicatiekanaal en kan verantwoordelijk zijn voor de meeste pijn bij de vrouw. Spinale correctie is bedoeld om de functie van de wervelkolom te herstellen, zodat de communicatie tussen de hersenen, zenuwen en spieren wordt verbeterd.

De voordelen van osteopathie

Als je bedenkt wat je in een arts wilt, klinkt osteopathie misschien als een goede keuze. Misschien wilt u een arts die holistisch is, de nadruk legt op preventieve zorg, of een arts die alternatieve geneeskunde gebruikt. Misschien wilt u een arts die integratieve geneeskunde beoefent, of een die gespecialiseerd is in één bepaalde vorm van zorg. Osteopathische artsen zijn echter niet al deze dingen. Hoewel osteopathische geneeskunde (of osteopathie) een geïntegreerde benadering van de gezondheidszorg is, omvat het niet al het bovenstaande. In feite kan osteopathie heel conventioneel zijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van manuele geneeskunde om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen die het bewegingsapparaat beïnvloeden.

Hoewel sommige mensen zich aangetrokken voelen tot de osteopathische principes van "gelijk behandelt gelijk" en "laat je lichaam zichzelf genezen", is er weinig bewijs dat osteopathie superieur is aan conventionele zorg. Het is niet bekend of het veilig, effectief of kosteneffectief is.