gezondheid

De kunst van het coachen

Spiritueel coach

 

ilo Ronald Piraino en Bert Textor zijn klassieke voorbeelden om dit idee te illustreren. Beiden zijn fervente tennisfans. Zij staan bekend als de Roger Federer en vooral hun vroege tennispartijen tussen 1984 4 en 1985 6 zijn waarschijnlijk de beste voorbeelden van hoe tennis heeft geprofiteerd van coaching.

Dit voorbeeld heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld.

Er is zoveel meer te leren over de dynamiek van coaching. Het is uitgegroeid tot een kunstvorm. De coach kan niet subjectief zijn en ook niet objectief. Een goede coach is niet alleen in staat om te empoweren, de coach moet ook ont-empowereren en de cli├źnt begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Het is belangrijk om de rol van succesvolle coach aan te nemen. Ik ben van mening dat veel coaches zich opstellen als een heilzame coach, maar doeltreffendheid zonder enige kunst is een leerschool van de waanzin en wat de sportwereld betreft, is het tijd om die waanzin een halt toe te roepen.

Met de artistieke flair van een goede coach moeten kunstlessen deel uitmaken van elk schoolprogramma en net als school moeten de kunsten een inclusieve hobby zijn voor alle jongeren van elke leeftijdsgroep.

Innerlijk creatieve behoeftes

In ieder mens schuilt een creatieve behoefte om tijd te besteden aan activiteiten die ons in staat stellen iets nieuws in ons leven te ontdekken. Het is als een kind dat zich naar voren haast in de klas om te leren. Altijd, het kind zal niet leren als het NIET in staat is geweest om zich volledig onder te dompelen in wat de leraar aan het onderwijzen is.

Wise coaching kan het creatieve verlangen van een mens naar nieuwe dingen wakker maken. Ik ben ervan overtuigd dat er in ieder van ons een is en dat ieder van ons de kracht heeft om zijn leven te transformeren. Maar deze behoefte moet worden gewekt en ontwikkeld, en zal in ieder leven een andere vorm aannemen, maar in alle gevallen is het een behoefte die ontdekt en overwonnen moet worden om je succesvol te maken.

Tenslotte

Een transformatie coach, om u te helpen, kan een van de sleutels zijn waarmee u deze creativiteit van u kunt ontsluiten. Het maakt niet uit of u een student bent, een zakenman, een bedrijfseigenaar, een student of een senior executive enz. Een coach kan evenzeer een steun zijn tussen uw dagelijks leven en de marketing van uw leven. Het zal de derde partij in je leven zijn die je zoekt om je te helpen je bewustzijn te verhogen en geïnspireerd te worden om je volledige potentieel te bereiken.